Husen

Bostäderna färdigställdes år 2017 och är utformade som parhus. Det finns fyra större lägenheter med 3,5 rum och kök i 1,5 plan om 96 kvm. Lägenheterna är luftiga med stora fönster i flera väderstreck och det stora allrummet har full takhöjd. I anslutning till köket finns ett burspråk som exempelvis kan användas som matplats. De större lägenheterna har en vedkamin placerad i köket/allrummet som utgör själva hjärtat av huset. Lägenheterna har uteplats mot baksidan samt en mindre uteplats vid entrén på nedre plan. En trappa upp finns balkong in mot gården med utsikt över sjön. Toalett med dusch, tvättmaskin och torktumlare finns i alla lägenheter. Det finns även en mindre enrumslägenhet om 26 kvm med integrerat kök, toalett med dusch samt uteplatser i två väderstreck.

Material och miljö

Materialen är genomgående naturliga och sunda. Väggarna är isolerade med ekofiber och plast har medvetet undvikits genom hela byggprocessen. Det gör att väggarna andas. Såväl innerväggar som tak är varsamt färgsatta och målade i äggoljetempera med naturliga pigment. På bottenvåningen finner du klinkergolv med behaglig golvvärme medan trapp och övre plan har oljat trägolv. Utvändigt är husen brädfodrade och strukna med tjära och linolja. Stengångar med marksten och natursten omgärdar husen och i mitten av gården finns en trädgård med rosenbuskar, klätterväxter och sittplatser. Intill husen finns trädgårdsland och odlingsytor, dels de odlingar som sköts av gruppboendet men också ytor som kan tas i anspråk av er hyresgäster. Får, höns, katter och hundar finns på gården.

Gemensamma utrymmen

Vid sidan av de privata utrymmena finns ett antal gemensamma funktioner. I hörnlänken “Kock och kök”, som kan bokas, finns ett bubbelbadkar och ett fullt utrustat kök. I köket finner du ett stort matbord för gemensamma måltider, samkväm eller studiecirklar – allt efter hyresgästernas behov och intressen. Här hålls också de återkommande hus- och gårdsmötena. Bakom husen finns vedeldad bastu och utomhusbadkar och på den angränsande tomten finns ett orangeri som efter överenskommelse kan samnyttjas för odling och rekreation. Grillkåta för tio personer finns också på gården, liksom badtunna. Du får även möjlighet att nyttja gårdens verkstäder.